Klarna wordt grote Europese speler met overname

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 dec 2013 in nieuws

Internetbetaaldienst Klarna krijgt met de overname van het Duitse Sofort zo’n tien procent van de Noord-Europese e-commercemarkt in handen.

Met de overname zou rond de 150 miljoen dollar gemoeid zijn. Reimann Investors, dat de meerderheid van de aandelen in Sofort heeft, verwerft binnen de transactie een belang in Klarna. Het ligt voor de hand dat het Duitse betaalsysteem actiever vermarkt zal worden in de landen waar de nieuwe eigenaar actief is.

Hoewel de twee betaalbedrijven samengaan, zullen ze los van elkaar blijven opereren. Dat zegt Klarna in een verklaring.

De bedrijven zijn actief in veertien landen. Het betaalsysteem van Klarna zorgt ervoor dat online shoppers pas na de aanschaf van een product hoeven te betalen (vergelijk met accept giro). Sofort kent een ietwat andere benadering van internetbetalen. Consumenten maken op de site een account aan waar ze hun naam-, adres- en financiële gegevens invoeren. Bij iedere volgende transactie bij een aangesloten webwinkel wordt de betaling met een paar simpele muisklikken verricht.

Sofort wordt gebruikt door meer dan de helft van de webwinkels in Duitsland, waaronder: Conrad, Esprit, Notebooksbilliger.de, Redcoon en TUI. In Nederland kan het overweg met iDEAL. Er hebben zich 43.000 winkeliers aangesloten op dit betaalsysteem.

Gezamenlijk bedienen de bedrijven rond de 25 miljoen consumenten, waarmee ze zo’n tien procent van de Noord-Europese e-commercemarkt in handen hebben.

Klarna realiseerde in 2012 een omzet van tweehonderd miljoen dollar. Tot de investeerders in het bedrijf behoren Sequoia Capital, General Atlantic en DST. De investeerders legde in totaal gezamenlijk 250 miljoen dollar in.

Foto: matze_ott (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment