Elance en Odesk fuseren

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 19 dec 2013 in nieuws

De marktplaatsen voor freelancers Elance en Odesk fuseren, al zullen de gebruikers daar niet veel van merken. De bedrijven willen niet tegen maar met elkaar werken om fundamenteel te investeren in de doorontwikkeling van hun platformen.

De fusie werd gisterenavond in de Verenigde Staten bekendgemaakt zonder dat er bedragen over de transactie klinken. Elance en Odesk claimen dat ze gezamenlijk 750 miljoen dollar aan werk opleveren voor de aangesloten freelancers. Daarover vangen zij een commissie voor de bemiddeling.

Naar verwachting zal de fusie binnen vier maanden kunnen worden afgerond.

Alhoewel er sprake is van een fusie van gelijken, lijkt het oudere Elance ietwat de overhand te hebben. Het levert de algemeen directeur. Die van Odesk verlaat de dagelijkse praktijk en wordt strategisch adviseur. Hij geraakt zo betrokken op afstand.

Bij Odesk zijn vijf miljoen freelancers aangesloten en een miljoen klanten, tegenover drie miljoen freelancers bij Elance en 800.000 bedrijfsklanten.

Het soort freelancers dat zich op deze advertentiesites aanbiedt wisselt sterk, maar ze richten zich overwegend op de media- en onlineindustrie. Meer dan de helft van de internetstartups zet freelancers van deze sites in.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment