GfK: Meer smartphones dan pc’s in Nederland

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 13 dec 2013 in nieuws

Het aantal smartphones en tablets in Nederland blijft stijgen. Voor het eerst zijn er met 8,5 miljoen smartphonebezitters meer mensen die een smartphone bezitten dan een pc/desktop. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘GfK Trends in Digitale Media’ die GfK vandaag bekend maakt.

Opvallend is dat 20 procent van de smartphonebezitters aangeeft helemaal niet met het toestel te bellen, maar het voornamelijk te gebruiken voor chatten als WhatsApp, mailen en surfen (78 procent)

Nog wat cijfers: Meer dan de helft van de Nederlandersis in het bezit van een tablet. Facebook blijft het grootste social media-kanaal en groeit nog steeds. Het mediagebruik op de tablet stijgt. Een derde leest wel eens de krant op een tablet, een kwart kijkt tv op de tablet en 1 op de 9 pakt de tablet om naar de radio te luisteren.

Het aantal Nederlanders met een Twitter account blijft met 27 procent stabiel maar het actieve gebruik daalt fors; het gemiddeld aantal twitterberichten per week is in een jaar tijd gehalveerd. Instagram is vooral in opkomst bij de jongeren; een derde van de groep 13-17 jarigen heeft hier een account.

Bijna een derde van de Nederlanders gebruikt één of meerdere betaalde video on demand diensten zoals Netflix, Videoland of UPC on demand. 1 op de 10 Nederlanders geeft aan de afgelopen maand gebruik te hebben gemaakt van een streamingsabonnement voor muziek zoals Spotify en Deezer. Niet verrassend is dat jongeren relatief meer gebruik van deze diensten maakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment