Hyver zoekt nieuw onderkomen

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 03 dec 2013 in nieuws

Ontheemde Hyvers zoeken alternatieven nadat het sociale netwerk gisteren definitief ter ziele is gegaan. Verkassen naar Facebook is blijkbaar niet voor iedereen een optie.

Hyves had gisteren nog nog een presentje voor zijn trouwe fans. Er verscheen zowaar een nieuwe versie van iPhone app. Zonder krabbels of profielpagina’s, maar met levensgrote smileys die je kunt delen via Twitter en Facebook.

Hoewel moeder TMG de servers maandag heeft leeggemaakt, is de inhoud niet weg. Met behulp van de zogenoemde Archive Team Warrior-applicatie hebben meer dan honderd vrijwilligers de afgelopen weken een back-up gemaakt. Een kleine 9 miljoen artikelen zullen uiteindelijk worden gepubliceerd op webbibliotheek Archive.org.

Of alle ex-Hyvers naar Facebook dan wel Google Plus zijn overgestapt is niet duidelijk. De oprichters van het begin 2013 opgerichte FriendWeb merken echter sinds enkele weken een toestroom van Hyvers. Het netwerk moest begin dit jaar een kruising worden tussen Facebook en Hyves, volgens softwareontwikkelaar en oprichter Martin Beek. Die ergerde zich zelf aan de opdringerigheid van Facebook en de tierlantijnen van Hyves. “Je kunt bij ons ook je pagina’s pimpen, maar wel met mate.”

FriendWeb heeft een heleboel niet: geen Amerikaanse regeltjes, geen reclame op je tijdlijn, geen uitnodigingen voor spelletjes, geen verjaardagskalender verzoeken, geen gezeur. Wel je eigen pagina’s, blogs en foto albums. Importeren van volledige Hyves pagina’s kan niet, wel kunnen via een flashtool in een keer veel plaatjes worden geupload. “Dat zien we nu ook gebeuren. Gigantische hoeveelheden, om half drie ‘s nachts.”

De teller staat op iets meer dan 6000 leden. Beek erkent dat niet veel is vergeleken met de 10 miljoen die Hyves ooit had. Hij streeft naar 10.000. “Toen we begonnen kregen we al gelijk het verwijt dat we toch niet tegen Facebook zouden kunnen opboksen, maar mensen willen alternatieven en ik hoef er niet zo nodig (veel) geld mee te verdienen.”

Saillant detail: Leden kunnen inloggen en hun profiel synchroniseren met hun Facebook en Google account(s).

Hyves maakte ook nog een afscheidsvideo voor de banaanLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment