Regionale omroep bundelt zenders in één tv-app

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 26 nov 2013 in nieuws

De regionale omroep bundelt al haar zenders in één tv-app. Aanvankelijk voor televisies van Samsung, later ook die van LG, Philips, Sharp en andere merken. Erik Hogeboom, projectmanager van de samenwerkende regionale omroepen, presenteerde de app vanmiddag tijdens het Cross Media Café in Hilversum.

De app biedt grosso modo dezelfde functionaliteit als de apps van de regionale omroepen voor tablets en smartphones. Kijkers kunnen nieuws selecteren, live tv kijken of radio luisteren en programma’s terugkijken. Afhankelijk van de omroep (onder meer RTV Oost) in hoge kwaliteit. Uit het overzichtscherm kan de kijker zijn favoriete zender kiezen.

Volgens Hogeboom is de app een uitkomst voor regio waar kabelaars als Ziggo niet het volledige aanbod van regionale zenders aanbieden. “In Limburg kun je zo toch naar RTV Noord kijken”.

De enige omroep die niet meedoet is Omroep Flevoland. Die ontwikkelde zijn eigen streamingplatform en wilde geen nieuwe investering plegen.

De diverse apps voor iOS en Android krijgen nog dit jaar een update. Nieuw daarin is de ondersteuning voor Zappo TV.  Daarmee kijk je in een handomdraai uitzendingen terug op het grote scherm.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment