Facebook gaat whatsappen

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 14 nov 2013 in nieuws

Facebook heeft zijn chatapp voor iOS zodanig vernieuwd dat ook met relaties buiten Facebook kan worden gecommuniceerd, zolang die maar in het telefoonboek van de smartphone staan. Een Android-versie is onderweg.

Facebook Chat begon als een desktoptoepassing, maar al gauw kwam er een mobiele app bij. De nieuwe versie Facebook Messenger is al in beperkte kringen uitgetest. Toch is de chatapp tot nu toe niet echt aangeslagen. Apps als WeChat en WhatsApp hebben 200 tot 350 miljoen gebruikers. Hoeveel gebruikers  de app van Facebnook heeft is niet bekend.

Chatapps lijken de volgende internetrage te worden na het succes van Whatsapp. Zo blijkt Snaphat een bod van 3 miljard dollar van Facebook te hebben afgeslagen. De marktwaarde van deze startup is inmiddels al zo’n 4 miljard dollar.

De opkomst van chatapps gaat ten koste van de omzet uit SMS verkeer. Informa denkt dat de markt zal slinken naar 23 miljard dollar in 2018. Vooral in Zuidoost-Azië zal de teruggang te merken zijn. Volgens Ed Achterberg van Telecompaper bieden telecombedrijven daarom steeds vaker onbeperkte SMS bundels aan. “We hebben in Europa al aanbiedingen gezien van 3000 sms’jes per maand, dat is praktisch onbeperkt. Met gesprekken gaat het dezelfde kant op. Het wordt de sambal bij de Chinese maaltijd.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment