‘Volgende iPhones krijgen grote gebogen schermen’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 10 nov 2013 in nieuws

Apple werkt aan nieuwe iPhones met grote gebogen schermen, oplopend naar 5,5 inch. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Die schermen worden voorzien van sensoren die beter de druk van schermaanrakingen kunnen meten.

Het zou gaan om toestellen die in de tweede helft van 2014 worden verwacht, aldus Bloomberg, al is niet duidelijk welke eigenschappen dan precies worden gelanceerd. Er zou sprake zijn van 4,7 en 5,5 inch schermen, maar de sensortechnologie komt mogelijk in een later stadium.

De schermen van de nieuwe iPhones zouden aan de hoeken ietwat naar beneden krullen, zoals op de foto boven is te zien. Deze fantasietoestellen doken overigens al eens eerder op.

Apple loopt achter met grotere schermen. Concurrenten als Samsung en LG maken die al langer, en Google lanceerde een dezer dagen de 5 inch Nexus.

Overigens is de berichtgeving van Bloomberg over Apple in het verleden niet altijd even juist gebleken. Het lijkt er echter op dat de informatie komt van leveranciers van sensoren uit Taipei.

Apple heeft afgelopen week bekend gemaakt dat het een fabriek gaat openen in Arizona om componenten te maken. Ook werd een overeenkomst gesloten met GT Advanced Technology, een fabrikant van saffier. Dat materiaal , waarvan de thuisknop van de iPhone 5S is gemaakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment