Verkoopt BlackBerry afgeketst, CEO naar huis

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 04 nov 2013 in nieuws

BlackBerry wordt niet verkocht, maar trekt een miljard dollar aan door converteerbare obligaties uit te geven. Directievoorzitter Thorsten Heins kan naar huis.

Noch Fairfax, noch Qualcomm en Cerberus kopen BlackBerry. Het bedrijf blijft voorlopig zelfstandig doormodderen op de mobieltjesmarkt. Zojuist maakte de leiding de uitslag bekend van de strategische heroriëntatie die in augustus begon. Het wordt niet verkocht, al krijgt Fairfax met zijn deelname aan de lening een grotere greep dan zijn huidige belang van tien procent.

Zodra de lening van een miljard dollar daadwerkelijk is verstrekt, pakt topman Thorsten Heins zijn biezen. De commissarissen gaan op zoek naar een nieuwe CEO. Tot die is gevonden, vervult de vandaag benoemde commissaris John Chen die rol.

Investeerder Fairfax Financial wilde BlackBerry wel kopen, maar kreeg de financiering niet rond. In plaats daarvan neemt het nu een kwart van de obligatielening voor zijn rekening. Wie de andere leners zijn, is vanmiddag niet bekendgemaakt.

Het Canadese BlackBerry, waar in de hoogtijdagen naar werd verwezen als crackberry (omdat mailen zo verslavend is), weet net als Nokia geen krachtig antwoord te formuleren tegen Apple en de makers van Androidtoestellen. En heeft nog maar enkele procenten marktaandeel op de smartphonemarkt.

Foto: edans (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment