Nederlands m-commerce naar 1,2 miljard euro

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 28 okt 2013 in nieuws

Webwinkels realiseren dit jaar voor een miljard euro aan omzet via mobiele dragers als tablets en smartphones, aldus onderzoek van Thuiswinkel.org.

In het eerste halfjaar van 2013 hebben 2,3 miljoen Nederlanders een online aankoop gedaan met een smartphone of telefoon. Dat is een toename van 53 procent ten opzichte van de tweede helft van 2012. Deze kopers hebben in totaal 12 miljoen online bestellingen gedaan met een mobiel apparaat. Gemiddeld hebben consumenten 239 euro besteed per persoon aan mobiele aankopen in de eerste zes maanden van 2013.

De overgrote meerderheid van die aankopen, 83 procent, wordt gedaan met een tablet. Thuis op de bank, aldus Blauw Research dat het onderzoek voor de belangenorganisatie uitvoerde over de eerste helft van 2013.

De productgroepen met de meeste mobiele verkopen zijn Kleding & Schoenen (40 procent), Verzorgingsproducten (22 procent), Computerhardware (21 procent), Muziekdownloads (20 procent) en Vliegtickets (19 procent).

In de eerste zes maanden het jaar was elf procent van de e-commerceomzet te herleiden tot mobiele dragers. Dat staat gelijk aan 550 miljoen euro.

Blauw Research verwacht dat webwinkels over heel 2013 voor 1,2 miljard euro aan mobiele omzet realiseren. De omvang van dat bedrag onderstreept de noodzaak van mobiel geoptimaliseerde webshops. Slecht design verlaagt de conversie en daarmee het omzetpotentieel. Veel grote webwinkels melden dat zeker twintig procent van het bezoek aan het sites via tablets en telefoons komt. De duidt op een conversiedrempel, aangezien elf procent van de verkopen via mobiele dragers verloopt.

Foto: easylocum (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment