Europese beleggingssite voor angel investors van start

Geen reacties
Posted 28 okt 2013 in nieuws

Met de lancering van Dealroom.co biedt Yoram Wijngaarde een platform waar kleinere en grote investeerders nieuwe bedrijven kunnen vinden. Die bedrijven vergroten op hun beurt hun zichtbaarheid op de financiële markt.

De venture capital-markt werkt niet meer zo vloeiend als mag worden verwacht, meent Wijngaarde. Grote investeerders hebben veel belegbaar kapitaal, maar presteren niet goed. De kleinere, goede geldschieters zijn te veel tijd kwijt met het spotten van de juiste bedrijfjes in geld in te steken. Daarom lanceert hij Dealroom.co voor de Europese markt.

Dealroom is in feite een portaal waarin vierduizend startende en groeiende bedrijven en vierhonderd investeerders staan geprofileerd. Ook toont de site vergelijkbare bedrijven, om de potentiële investeerders een goed overzicht van de markt te geven.

Bedrijven die in de database staan, kunnen hun profiel verrijken. Aan investeerders die het bedrijf volgen, kunnen ze ook private business updates geven. Zodra de onderneming po zoek gaat naar geld, kan ze besluiten om een selecte club van volgers hierover te informeren.

Voor Europa is dit een nieuwe manier om venture kapitalisten bij elkaar te brengen en bedrijven geldschieters te laten vinden. Het idee komt overgewaaid uit de Verenigde Staten waar Angel List met kennelijk succes een vergelijkbare rol vervult.

Het ‚closen van de deal’, het daadwerkelijke investering, gebeurt buiten Dealroom. De site vervult enkel de functie van een handelssite waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Een optie die pas in Amerika tot onrust leidde is ook in Europa beschikbaar. Een investeerder die als hoofdaannemer speelt, kan andere geldschieters vragen mee te doen in een financieringsronde als onderaannemer.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment