Tophit op Amazon: Google Chromecast

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 17 okt 2013 in nieuws

Googles tv-apparaatje Chromecast staat bovenaan in de hitlijsten Elektronica bij Amazon.com, nog boven de Kindle.

Het moet even wennen zijn voor Amazon dat zijn eigen hitproduct na lange tijd van de nummer-een-positie is verdreven. De Kindle weet al jaren precies de goede snaar te raken bij consumenten: een prettige reader voor digitale boeken en – de modernste uitvoering – ook een volwaardige Androidtablet.

De boekenlezers worden nu van hun troontjes gestoten door een kleine HDMI-dongel van Google. Hij kost 35 dollar en doet eigenlijk maar één ding: audio en video van de telefoon of tablet projecteren op de televisie. Met een enkele vingerveeg. Google bracht de insteker in juli van dit jaar op de markt en hij vliegt, volgens marktberichten, uit de schappen.

Heel even was de Chromecast beschikbaar op niet-Amerikaanse markten, maar Amazon sloot de deuren al weer snel voor de buitenlandse klanten. Vermoedelijk wil Google eerst internationale software op het tv-stokje zetten.

De NPO en RTL onderzoeken of en hoe ze hun Uitzending/Programma Gemist op de Chromecast kunnen gaan aanbieden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment