Facebookpagina helpt ex-Oad-personeel aan nieuwe baan

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 04 okt 2013 in nieuws

De Facebookpagina die oud-medewerkers van het failliete Oad aan nieuw werk wil helpen, is binnen enkele dagen zestigduizend keer bekeken. De eerste nieuwe banen werden er ook al weer gevonden.

Onder de naam Oad Globe banenhulp ging afgelopen dinsdag een Facebookpagina live om de gedupeerden zo snel mogelijk weer op de rit te helpen. Het initiatief komt van vakblad TravMagazine, dat hiermee een zelfopgelegde maatschappelijke plicht wil vervullen.

“Ja, er zijn een aantal onderdelen overgenomen en doorgestart. Maar als je de optelsom maakt, staat er nog steeds 1.250 van de 1.750 gedupeerden op straat”, zegt Boy Lokhoff van de Hilversumse uitgeverij. “We willen helpen om hen perspectief te bieden.”

“Het mooi is om te zien dat reisbureaus zelfs in deze economische mindere tijd toch mensen aannemen. De oud-medewerkers van Oad en Globereisbureaus zijn goed geschoold en kwalitatief personeel met jaren ervaring. Nu wordt duidelijk dat er gewoon vraag naar is.”

TravMagazines initiatief kan rekenen op brede ondersteuning. Naast actieve bijdragen van de ANVR, dat via Reiswerk banen aandraagt, zijn ook de vakbonden in stelling gebracht. FNV, bijvoorbeeld, is een actieve deelnemer aan de discussies en reageert direct op vragen van bezoekers en draagt proactief informatie uit.

De pagina kreeg in korte tijd al 1.500 likes. Lofhoff wil de pagina in ieder geval de komende twee weken nog in de lucht houden, mogelijk tot het einde van de maand. “Hij is niet enkel voor de Oad-mensen, maar voor iedereen in de branche.”

*) Op 9 oktober organiseert Emerce The Facebook Conference. Tijdens deze allereerste editie delen top CMO’s tips en geheimen rondom hun Facebook marketingstrategie, het behalen van doelstellingen, verkrijgen van insights en de beste aanpak.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment