Microsoft topman Steve Ballmer vertrekt binnen een jaar

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 23 aug 2013 in nieuws

Steve Ballmer heeft zijn vertrek aangekondigd als CEO van Microsoft. Hij blijft totdat er een opvolger is gevonden. Ballmer vindt zelf dat het softwarebedrijf nieuw bloed nodig heeft.

Het bestuur van Microsoft heeft een comité opgericht om de opvolger te zoeken die de transitie naar een ‘apparaten en dienstenbedrijf’ kan begeleiden. Daarin zal naast oprichter Bill Gates ook John Thompson, Chuck Noski en Steve Luczo plaatsnemen.

Ballmer werd in 2000 CEO, nadat oprichter Bill Gates had aangegeven een andere rol binnen de organisatie te willen vervullen. De laatste tijd was er nogal wat kritiek. Zowel Windows 8 als Microsoft Surface zijn niet het succes geworden dat Microsoft zelf had verwacht, hoewel de slechte economische omstandigheden daarin ook een rol spelen. Microsoft moest vorige maand 900 miljoen dollar afschrijven op de Surface RT-tablet.

Het nieuws is door beleggers positief ontvangen. Het aandeel steeg voorbeurs 7 procent.

Zijn opvolging zal echter nogal wat voeten in aarde hebben. De terugkeer van Bill Gates lijkt uitgesloten. Die houdt zich fulltime met filantropie bezig.

(meer volgt)



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment