Tv-strijd FOX deels ook online

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , , ,
Posted 19 aug 2013 in nieuws

De Nederlandse sportzender FOX gaat vandaag van start met een nieuw open kanaal en diverse betaalzenders. Het belooft een keiharde strijd te worden. FOX gunt de concurrentie geen wedstrijdbeelden. Ook niet online.

Het is voor de derde keer – na het mislukte Sport 7 en Talpa TV – dat een nieuwe televisiezender kijkers probeert te verleiden met heel veel voetbal. Vanavond is op het open net de eerste aflevering te zien van FOX Voetbal, dat wordt gepresenteerd door Toine van Peperstraten en Jan van Halst. Het programma staat lijnrecht tegenover VI bij RTL, die geen wedstrijdbeelden meer van FOX krijgt. De publieke omroep nog wel, maar over een jaar moet er opnieuw worden onderhandeld over het uitzenden van samenvattingen.

RTL zou veel geld hebben geboden voor de beelden, maar ving bot.  ‘Alles is exclusief voor FOX  en om dat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief’, mopperde Johan Derksen afgelopen week in zijn column in het blad Voetbal International. ‘Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen.’

FOX vergeet ook de internetkijker niet. Met FOX Sports GO heeft die eveneens toegang tot alle live wedstrijden en samenvattingen. Kijkers kunnen een kijkcode kopen voor één live wedstrijd naar keuze, of een FOX Sports GO internet abonnement nemen voor onbeperkte toegang tot alle live voetbal wedstrijden, goals, samenvattingen en interviews. Diverse internetabonnementen met uiteenlopende livestreams zijn beschikbaar per maand of per jaar. Bij Ziggo, KPN, Telfort of Xs4all is FOX Sports GO Eredivisie een gratis aanvulling op het premiumabonnement.

Kijken op een pc hoeft niet. Er is een FOX Sports app voor Samsung Smart TV, Samsung Blu-Ray speler, Xbox 360 en Philips Smart TV. De mobiele gebruiker kan FOX Sports volgen via de FOX Sports iPhone app, Android app of via de mobiele website. De enige beperking is dat alleen in Nederland via internet naar FOX Sports kan worden gekeken.

FOX heeft ook nog Sidekick, het tweede scherm van FOX Sports. Daarmee kan men de wedstrijdmomenten uit de Eredivisie vanuit meerdere cameraposities terugspelen, maar ook alle live statistieken bekijken, spelers vergelijkingen, heatmaps en stem op man of the match. Sidekick is eveneens onderdeel van het FOX Sports GO abonnement.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment