Sanoma heeft het zwaar

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 01 aug 2013 in nieuws

De Finse uitgever Sanoma verwacht weer minder omzet voor 2013. Met name de consumententitels doen het slecht, zo laat het bedrijf weten. De winst daalde met 34 procent.

De uitgever noteerde over het tweede kwartaal een netto-opbrengst van 592,2 miljoen dollar tegen 646,5 miljoen vorig jaar. De operationele winst ging naar 68 miljoen euro, tegen 103 miljoen in 2012. Over het eerste half jaar nam de netto-opbrengst 8,3 procent af. Het enige lichtpuntje zijn de onderwijsactiviteiten, die ‘solide’ worden genoemd.

Sanoma had enkele weken terug al een winstwaarschuwing afgegeven voor de belangrijkste regio’s waarin het bedrijf actief is, Finland en Nederland. De vandaag gepubliceerde cijfers geven niet de resultaten voor deze regio weer.

Op de eigen markt wordt Radio Helsinki vermoedelijk gesloten. Het lokale radiostation werd in 2005 aangekocht.

Sanoma Nederland worstelt niet alleen met een slechte tijdschriftenmarkt, maar ook met de afschrijving van 400 miljoen euro op de overnamesom van ruim 1 miljard euro op de zender SBS. Sanoma heeft tweederde van SBS in zijn bezit.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment