Aanwas abonnees Netflix valt ietwat tegen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 22 jul 2013 in nieuws

Online videobedrijf Netflix, dat dit najaar in Nederland zijn debuut maakt, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 29 miljoen dollar op een sterk gestegen omzet van ruim 1 miljard. De aanwas van nieuwe abonnees viel echter tegen.

In het tweede kwartaal kwamen er 600.000 Amerikaanse abonnees bij, 200.000 minder dan verwacht. Dat brengt het totaal op 38 miljoen, waarvan 8 miljoen internationaal. Niet verrassend neemt het aantal mensen dat een nog DVD bestelt bij Netflix (per post bezorgd) af met 1,7 miljoen. De meeste abonnees kijken online.

De hoge(re) verwachtingen van analisten voor wat betreft de Amerikaanse markt waren deels gebaseerd op het succes van eigen ontwikkelde programma’s, zoals het vierde seizoen van Arrested Development. Voor het eerst zijn tv-series die alleen on-demand zijn te bekijken via Netflix genomineerd voor de Emmy Awards. Komend najaar start Netflix weer  nieuwe programma’s, onder meer van DreamWorks.

De internationale omzet kwam uit op ruim 1 miljard dollar. Winst wordt er buiten de VS nog niet gemaakt, maar het verlies van 66 miljoen dollar was minder groot dan verwacht. De lancering in Nederland (‘ongeveer de helft van Canada’, aldus de toelichting) komend najaar gaat volgens het bedrijf wel bijdragen aan de verliezen. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix in het algemeen minder winst.

Nabeurs daalde de koers van het aandeel Netflix 6,3 procent naar 245.35 dollar. De koers is sinds januari bijna verdubbeld.

 

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment