Ziggo begint MVNO

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 18 jul 2013 in nieuws

Ziggo gaat een MVNO dienst aanbieden in de tweede helft van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekend gemaakt bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Het gaat volgens Ziggo om een aantrekkelijk aanbod met mobiele data in combinatie met internettoegang via de deze maand gelanceerde Ziggo WifiSpots. Een woordvoerder van de kabelaar kon vanochtend geen nadere details verschaffen. “Er is nog geen specifieke datum, later dit jaar komen we met meer informatie.”

De omzet (pdf) steeg afgelopen tweede kwartaal 1,4 procent naar 391,9 miljoen euro, maar dat is wel inclusief de omzet van het eerder aangekochte bedrijf Esprit Telecom. Los van Esprit daalde de omzet met 0,2 procent. Het bedrijfsresultaat (EDITDA) kwam op 221,0 miljoen. De nettowinst kwam uit op 88,9 miljoen euro, van 64,4 miljoen een jaar terug. De kabelaar houdt rekening met een totale groei van rond 1 procent dit jaar.

Door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten gingen uit van een stijging van het nettoresultaat met 30 procent, van 64,4 miljoen naar 83,7 miljoen euro.

Het aantal All-in-1 gebruikers is met 20.000 toegenomen, 1,4 procent meer dan een jaar geleden. Het telefoniegebruik nam met 5,2 procent af. Digitale tv, inclusief VOD, nam met 1 procent toe. En er kwamen 3500 zakelijke gebruikers bij. Ziggo heeft wel last van overlopers. Abonnees blijken moeilijk vast te houden als zij elders een beter aanbod kunnen krijgen. De marketinguitgaven zullen dit jaar daardoor tussen 330 en 340 miljoen euro uitkomen.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment