‘BAS Groep neemt maar deel iCentre winkels over’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 17 jun 2013 in nieuws

De BAS Groep wil 24 van de 34 winkels van Apple premium seller iCentre overnemen. Dat meldt Apparata.nl op basis van anonieme bronnen. Een kleine tien zaken zouden dan moeten sluiten of worden verkocht.

Ook zou BAS Groep – het bedrijf van winkelketens Dixons en MyCom – interesse hebben voor de aftersalesafdeling en de financiële dienstverlening van iCentre, aldus Apparatus.nl.

iCentre vroeg een dezer dagen surseance van betaling aan door financiële problemen die zouden zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen. Zo lag de gemiddelde omzet per vestiging in de eerste vijf maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie (vermoedelijk van Apple zelf), verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen.

iCentre-winkels lijkt goed aan te sluiten op de andere winkelformules van BAS Groep. Zo zijn de Dixons winkels recentelijk samen met WSB Interieurbouw getransformeerd tot beleveniswinkel.

BAS Group was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment