‘iPhone intensiever gebruikt dan Android’

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 13 jun 2013 in nieuws

De iPhone wordt in Nederland intensiever gebruikt dan een Android smartphone. Dat blijkt uit eerste metingen die Telecompaper heeft verricht met met de zogenoemde Mobile Data Tracker. Het hangt er wel van af of de gebruiker zich op het 3G- of het WiFi-netwerk bevindt.

De gemiddelde smartphone gebruiker in Nederland verstookt eigenlijk nauwelijks data. Wifi gebruikers zitten op 1,5 GB per maand, Wifi+3G komen op 1 GB. Een gemiddelde 3G gebruiker komt aan 188 MB. Dat waren enkele van de eerste cijfers die het Houtense bedrijf Telecompaper gisteren op zijn congres in Laren presenteerde. Samen met onder meer Wakoopa gaat de marktvorsers voortaan gedetailleerd het gebruik van smartphones meten.

Directeur Ed Achterberg zag bevestigd wat Apple maandag ook al constateerde. Het iPhone-gebruik is intensiever dan het Android-gebruik. “Android toestellen zijn goedkoper, en kennelijk past daar ook een goedkoop datagedrag bij.” Overigens let de iPhone gebruiker wel degelijk op kosten. Sommige apps zoals Wordfeud zijn typische WiFi-apps.

Voor iPhone gebruikers had T-Mobile gisteren in Laren goed nieuws. Op een niet nader genoemde locatie in Rotterdam wordt volgende week de experimentele WiFiZone gelanceerd. Gebruikers worden dan automatisch overgeheveld naar het WiFi netwerk van T-Mobile zelf, waardoor zij zich geen zorgen hoeven te maken over het datagebruik. Rotterdam is de eerste T-Mobile stad (ter wereld) waar zo’n hotzone wordt uitgetest.

Telecompaper presenteerde gisteren ook nog een onderzoek naar het gebruik van de vaste internetverbinding. Opvallend is dat het aantal mensen dat denkt hogere snelheden nodig te hebben flink is toegenomen. Zo’n 12 procent van de Nederlandse consumenten heeft nu nog geen verbinding van minimaal 50 Mbps, maar verwacht deze verbinding binnen twee jaar nodig te hebben. Omgerekend zijn dat 840.000 consumenten, tegen 700.000 een jaar geleden. Het aandeel van consumenten dat niet zeker is of ze ooit een verbinding van 50 Mbps nodig zullen hebben, blijft stabiel op ongeveer een derde.

32 procent van de onderzochte consumenten gelooft dat ze ooit wel een keer 200 Mbps nodig zullen hebben, inclusief drie procent van de glasvezelgebruikers die al kunnen downloaden met 200 megabit per seconde. De behoefte aan uploadsnelheden kan door consumenten minder goed worden ingeschat.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment