‘T-Mobile Duitsland kletst onzin over Nederlandse markt’

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 12 jun 2013 in nieuws

T-Mobile Duitsland is fel bekritiseerd voor stemmingmakerij rond de Nederlandse netneutraliteit. Die zou volgens het telecombedrijf alleen maar tot prijsverhogingen hebben geleid. Daar blijkt niks van te kloppen, aldus Netzpolitik.org, een platform voor digitale burgerrechten.

Woordvoerder Husam Azrak van T-Mobile klaagde zijn nood een dezer dagen tegenover de nieuwsdienst van de ZDF. ‘In Nederland heeft het ingrijpen van beleidsmakers niet tot voordelen van klanten geleid. Het internet is voor iedereen slechter (lees: langzamer) en duurder geworden.’

Kennelijk wil T-Mobile voorkomen dat in heel Europa tot netneutraliteit wordt besloten, iets waarop Eurocommissaris Neelie Kroes recentelijk heeft aangedrongen. Daarbij mogen providers aan bepaalde soorten internetverkeer geen voorrang geven. De Europese Commissie zal de komende tijd het beleid van verschillende telecomaanbieders en internetproviders onder de loep nemen. In juni 2011 stemde de Nederlandse Tweede Kamer in met een voorstel om netneutraliteit op te nemen in de telecomwet.

T-Mobile heeft zijn conclusies met betrekking tot de Nederlandse markt naar eigen zeggen gebaseerd op een nieuwsbericht uit de vakpers, waarin te lezen viel dat Nederlandse providers uit protest tegen de ratificering de prijzen van hun internetproducten zouden gaan verhogen. ‘Je weet niet of je lachen of huilen moet als blijkt dat men als bron dezelfde PR-spindokters zijn gebruikt,’ schampert Netzpolitik.org.

En dus sloeg Netzpolitik onder de noemer Fakten-Check: Hat Netzneutralität in den Niederlanden Internet langsamer und teurer gemacht? eens aan het rekenen. Bij vast internet is de prijs bij KPN en Vodafone nagenoeg  gelijk gebleven, terwijl de snelheid is toegenomen. Bij KPN-dochter XS4ALL is het duurste abonnement ook aantoonbaar goedkoper geworden. Bij mobiel bleef het tarief ongewijzigd, maar ging de snelheid omhoog. Alleen bij T-Mobile zelf was sprake van een lichte achteruitgang, hoewel ook hier de mobiele snelheden verder omhoog zijn gegaan.

Netzpolitik wijst er ook nog op dat KPN naast vast internet voor dezelfde prijs ook nog digitale televisie en telefonie levert. ‘Daar kunnen klanten van (Deutsche) Telekom in Duitsland alleen maar van dromen.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment