Sony’s PlayStation wordt geen kijkkast

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 11 jun 2013 in nieuws

Anders dan de nieuwe Xbox van Microsoft, krijgt de gisteren gepresenteerde PlayStation van Sony geen specifieke televisiefuncties. Misschien om die reden is de spelcomputer honderd euro goedkoper.

Sony had gisteren moeite om de aandacht weg te trekken van Apple, maar op de in Los Angeles gestarte E3 gamebeurs werd dan toch eindelijk de nieuwe PlayStation 4 getoond. Op de persconferentie van Sony in februari werd de lancering van de spelcomputer alleen maar door geheimzinnigheid omgeven en werden zelfs geen foto’s vrijgegeven.

De spelcomputer mag dan met 399 prettig geprijsd zijn, Sony is zeker van plan om aan het apparaat te verdienen. Zo is een abonnement nodig om online met anderen te kunnen spelen. Op PlayStation 3 was dat nog gratis. PlayStation Plus gaat in de VS 5 dollar per maand kosten, maar dat is dan wel inclusief cloudopslag en gratis games. Iedere maand zullen er nieuwe games toegevoegd worden, te beginnen met IP DriveClub van de makers van MotorStorm.

Anders dan Microsofts XBox blijft Playstation toch vooral een spelcomputer. Televisie kijken via de Playstation is er niet bij. Microsoft profileert zijn nieuwe XBox One juist als een universeel entertainment systeem. Daarom is (live) televisie een integraal onderdeel van de XBox One. Microsoft wil televisie en games zelfs samenvoegen. Steven Spielberg produceert daarom de tv-serie Halo, die ook thuis gespeeld kan worden.

De XBox One en de PlayStation 4 liggen rond kerst wereldwijd in de winkels.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment