Weer taxi-app, maar wel eigen Kia’s

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 10 jun 2013 in nieuws

Het aantal taxi-apps is onderhand niet meer te tellen, maar deze week is er weer een bijgekomen. Drive Ugo begint in Amsterdam om daarna uit te breiden naar de rest van Europa.

Drive Ugo is het initiatief van Mark Stephan, Koen Bekkering en Boyd Sleeman. Zij exploiteren eigen taxi’s met gratis 4G-Wifi en entertainment. Er komen twintig eigen auto’s – Kia’s die ntzettend ruim zijn en in de lease stukken goedkoper zijn dan de geijkte Duitse modellen – met zestig tot tachtig vriendelijke chauffeurs. En daar zit gelijk het verschil: waar andere apps puur bemiddelen, werkt Drive Ugo met een eigen wagenpark.

Drive Ugo is naar eigen zeggen ‘een jong en ambitieus vervoersbedrijf dat de taximarkt opnieuw wil vormgeven.’ ‘Na jarenlang zelf getuige te zijn geweest van alle frustraties die taxiritten opleveren, besloten wij dat het tijd was voor actie.’

Inspiratie kwam van het Britse bedrijfje Addison Lee.  Voor de ervaring in het contractvervoer werkt men met Aethon, Jongepier en Vervoersteam Nederland. De leasetaxi’s komen van TTL Nederland.

Sleeman en Bekkering zijn betrokken bij meerdere startups. Beiden zijn onder meer aandeelhouder in Eenmedia, dat 15 vrouwensites uitgeeft (Girlscene.nl en Ze.nl). Ook zijn ze mede-eigenaar van MKB Servicedesk. In het verleden hadden zij te maken met online recruitmenttool Revl en payrollsite AmigoO.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment