Mary Meeker: ‘Kwart internetverkeer uit mobiel in 2014′

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 30 mei 2013 in nieuws

‘Mobile first’ is geen hippe marketingkreet, maar bikkelharde voorwaarde voor bedrijven en instanties die bij willen blijven bij hun klanten en gebruikers. Een kwart van al het internetverkeer komt volgend jaar namelijk uit mobiele dragers, telefoons en tablets.

Dat beeld werd maar eens onderstreept in de jaarlijkse blik op de wereld van analisten Mary Meeker van investeerder KPCB. Meeker benoemt hierin in razend tempo alle relevante technologische ontwikkelingen die het aanzicht van de wereld voor de komende periode bepalen.

Het belangrijkste actuele inzicht is, dat de consument wel op mobiel internet zit en het bedrijfsleven in veel mindere mate. En de praktijk laat zien dat die ‘aanwezigheid’ in kwaliteit en omvang sterk uiteen loopt van een eenvoudige mobiele site tot een geoliede handels- en marketingmachine. Dat draagbaar internet meer aandacht verdient, laten deze dia’s zien:

De advertentiemarkt in het bijzonder loopt, nog steeds, achter bij de consument. Die laatste besteedt meer tijd op internet dan de partijen die voorzien van de inrichting van zijn leven.

Opvallend is dan, dat bijvoorbeeld Chinezen meer tijd aan digitale media besteden dan Amerikanen. Meeker schetst dat het westen veel kan leren van China wat innovatie, schaal en snelheid van handelen betreft bij technologie en handel.

De Amerikaanse analiste werpt ook een blik in de toekomst zonder wollig te oreren met een kristallen bol voor zich. Haar kale constatering is dat na foto en video de toekomst is aan online diensten die audio en data centraal stellen. Als voorbeeld geeft ze Soundcloud, een soort YouTube maar dan voor geluid. Daar wordt iedere minuut elf uur aan geluid aan toegevoegd door zijn gebruikers. ‘Voice komt terug naar de telefoon’. Het tweede opkomende ‘medium’ is data, in hippe termen ook wel aangeduid met big data.

Alle dia’s van Meekers presentatie staan hieronder:Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment