Yahoo geeft 1 terabyte aan opslag weg

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 21 mei 2013 in nieuws

Yahoo past zijn fotosite Flickr drastisch aan. Gebruikers krijgen 1 terabyte aan gratis opslagcapaciteit en mogen foto’s in zeer hoge resolutie uploaden.

Daarmee onderscheidt het bedrijf zich in bijna elk opzicht van de concurrentie. Google biedt 15 GB aan gratis opslag, en rekent 49,99 dollar per maand voor 1 terabyte aan data. Een terabyte is goed voor een half miljoen foto’s. Ook kan tot drie minuten 1080p HD video worden opgeslagen. Vrijwel alle andere sites zoals Facebook comprimeren foto’s om ruimte te besparen.

De bestaande betaalde Flickr Pro dienst wordt opgegeven, maar de advertentievrije Ad Free-variant blijft bestaan voor 49,99 dollar per maand.  Verder komt er op korte termijn een nieuwe Android app.

Tijdens een persconferentie gisteren in New York benadrukte CEO Marissa Mayer dat Flickr weer ‘overweldigend’ moet worden. Het bedrijf is een campagne gestart met elf billboards op Times Square.

Yahoo maakte verder bekend dat het al zijn circa 500 Newyorkse werknemers gaat onderbrengen in een nieuw kantoor. Dat is exclusief Tumblr, het Newyorkse bedrijf dat binnenkort voor 1,1 miljard dollar wordt overgenomen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment