Omzetstijging voor Groupon, internationale opbrengsten lopen terug

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 09 mei 2013 in nieuws

Koopjessite Groupon presteerde het eerste kwartaal boven verwachting: 601,4 miljoen dollar aan opbrengsten, tegen 559,3 miljoen dollar een jaar eerder. Maar winst wordt er nog altijd niet gemaakt.

Analisten hadden rekening gehouden met 590 miljoen dollar. Het nettoverlies zakte in elk geval van 11,7 miljoen dollar een jaar geleden naar zo’n 4 miljoen dollar. Nabeurs steeg de koers van Groupon met 12 procent.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 42 procent naar 339,6 miljoen dollar. Internationaal ziet het er wat minder florissant uit: daar daalden de opbrengsten echter met 18 procent. Dat is op zich slecht nieuws, want een belangrijk deel van de opbrengsten komen van buiten de VS.

Een opvallend ontwikkeling is dat het aantal mobiele transacties toeneemt, met 30 procent vergeleken met een jaar geleden. Email is op zijn retour.

Nog altijd is er geen opvolger benoemd voor de ontslagen CEO Andrew Mason. Volgens mede-CEO Ted Leonis is een comite samengesteld dat eens rustig om zich heen gaat kijken.

GRPN_1Q13_Earnings_SlidesLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment