Amazon breidt Nederlandse cloudactiviteiten uit

Geen reacties
Posted 06 mei 2013 in nieuws

Amazon is hard bezig zijn Nederlandse cloudactiviteiten uit te breiden. In de afgelopen week zijn nieuwe advertenties geplaatst voor software-ontwikkelaars in Rijswijk. In totaal zoekt Amazon nu zes experts.

Voor het eerst zijn er ook wat meer bijzonderheden te lezen. De ontwikkelaars werken aan een nieuwe, niet nader genoemde dienst voor Amazon Web Services (AWS), waarvoor ‘bleeding edge technologies’ worden ingezet. ‘We zijn nog steeds bezig met het definiëren van grote onderdelen van deze dienst, die uitdagend is voor de bestaande dienst,’ klinkt het cryptisch. Die nieuwe dienst moest ‘robuust en schaalbaar’ worden. Amazon zoekt naar eigen zeggen ‘pragmatische visionairs’.

De eerste advertenties voor de activiteiten in Rijswijk (een adres wordt nog nergens genoemd) doken eerder dit jaar op. Al langer wordt rekening gehouden met de komst van Amazon naar Nederland, maar concrete aanwijzingen voor de komst van een Nederlandstalige webwinkel zijn er nog altijd niet.

Amazon Web Services (AWS) biedt organisaties de mogelijkheid om een ICT-infrastructuur af te nemen in de cloud.  De Rijswijkse vestiging is opmerkelijk, aangezien er reeds diverse AWS ontwikkelcentra zijn in Europa, onder meer in Dresden en Dublin.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment