Cheaptickets.nl opent aparte labels voor hotel en autoverhuur

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 03 mei 2013 in nieuws

De Nederlandse online reisgigant Travix opent naast Cheaptickets.nl de site Cheapcars.nl en Cheaphotels.nl. De vraag naar de verhuur van auto’s en hotelkamers neemt toe en die omzet probeert het bedrijf naar zich toe te trekken met de nieuwe Cheaplabels.

“We verhuurden al hotelkamers via Easytobook, de site die we in 2011 overnamen, en auto’s. Consumenten kennen ons in Nederland echter hoofdzakelijk van de ticketverkoop via Cheaptickets. Daarom beginnen we op 13 mei via televisie, radio en outdoor en AdWords een grote campagne om de twee nieuwe merken bekend te maken”, zegt brand manager Lieke Fransen van Travix tegen Emerce.

De campagne is in eerste instantie bedoeld om de nieuwe merken bekend te maken. Om de herkenbaarheid te vergroten zullen er verwijzingen naar Cheaptickets worden gemaakt. In een later stadium worden de campagen verfijnd, onder meer met affiliatemarketing.

Cheaphotels.nl en Cheapcars.nl zijn sinds enkele weken online. Hoewel Travix een internationaal opererend miljardenbedrijf is, worden de twee nieuwe winkels vooralsnog alleen in Nederland gelanceerd.

“Er zijn meer ideeën om meer diensten onder het Cheaplabel uit te breiden, maar die moeten wel reis- of vakantiegerelateerd zijn. Zo hebben we ook Cheapvacations.nl voor pakketreizen.”

Cheaptickets realiseerde vorig jaar een omzet van 183 miljoen euro. Aangezien de gemiddelde prijs en het volume voor hotelkamers en auto’s lager ligt dan vliegtickets zal de omzetbijdrage, zeker in het begin, niet bijster groot zijn.

Foto: toisel (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment