Platenzaak Boudisque sluit winkel en gaat virtueel

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 03 mei 2013 in nieuws

Platenzaak Boudisque sluit per 1 juni zijn enig overgebleven fysieke winkel in Utrecht en gaat alleen nog op internet verder. Als belangrijkste reden wordt de dalende omzet genoemd.

De vertraagde bouw van het nabijgelegen Muziekpaleis Vredenburg, de herinrichting van het omliggende gebied en het (tijdelijk) verdwijnen van de bushaltes hebben voor een nijpende situatie gezorgd, aldus Boudisque.

Boudisque was ooit een legendarische naam in Amsterdam, opgericht in 1968, en had tot ver buiten de stad de naam de meest obscure titels op voorraad te hebben, maar ook nog eens alles als eerste binnen te krijgen. Oprichter Ruud Jacobs had er in de jaren negentig, na een ingrijpende reorganisatie, al geen zin meer in. Hij praatte met Free Record Shop, maar uiteindelijk nam Richard van der Veen de formule over.

In 2008 sloot de beroemde winkel in de Haringpakkerssteeg in Amsterdam zijn deuren na een omzetverlies. De winkelketen ging in 2009 failliet, maar maakte een doorstart op het Vredenburg in Utrecht.

Boudisque is inmiddels begonnen met de opheffingsuitverkoop.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment