NOS zendt Koninginnedag uit op YouTube Live

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 29 apr 2013 in nieuws

De NOS zendt vanavond en morgen de hele dag de ceremonies rondom de abdicatie van Koninging Beatrix en inhuldiging van prins Willem-Alexander ook op YouTube Live uit.

Nederlanders en buitenlanders die vanavond en morgen geen televisie of Nederlands ontvangst bij de hand hebben hoeven zo niets te missen van de belangrijkste evenementen rondom de troonwisseling. Ook via de eigen website NOS.nl is de hele dag een stream te zien.

De omroep heeft een apart YouTubekanaal met berichtgeving over de Oranjes, NOS Koningshuis. Dat is een speciaal kanaal met video’s van maximaal vijf minuten. Daar werden afgelopen maand vele tientallen filmpjes naar geupload.

Bezoekers van Koninginnedag kunnen ook hun eigen beelden uploaden naar de nieuwsredactie. ‘Op NOSop3.nl zijn de hele dag door artikelen en video’s met het laatste nieuws te vinden. Ook is er veel aandacht voor wat er gebeurt op sociale media. Verder kan iedereen z’n eigen filmpje naar NOS op 3 sturen, dat vervolgens gebruikt kan worden in de verslagen op de site en op TV.’

De huwelijksvoltrekking van prins Willem Alexanders Britse collega prins William en diens Kate werd in mei 2011 op YouTube ook live uitgezonden. Die stream werd 72 miljoen keer aangeroepen.

Foto: mi chiel (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment