Amazon bouwt set-top box

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 25 apr 2013 in nieuws

Amazon.com brengt later dit jaar een set-top box op de markt waarmee tv-kijkers video’s kunnen huren en kopen bij de digitale retailer.

Daarmee breidt de allesverkoper zijn assortiment met zelf ontworpen hardware verder uit. Een set-top box komt schouder aan schouder te staan naast eigen e-readers, tablets en – naar verluidt – een eigen smartphone.

Verscheidene bronnen vertellen over Amazons plannen aan persbureau Bloomberg. Het product komt vermoedelijk eerst in Amerika op de markt. Over de prijs is niets bekend.

Het design gebeurt bij dochterbedrijf Lab126 dat ook verantwoordelijk is voor de andere hardware. Een oud-werknemer van Cisco, Malachy Moynihan, zou de leiding over het project hebben. Daarbij werkt hij samen met andere oud-medewerkers van bedrijven met hardware- en video-expertise.

De introductie van dit product, mogelijk gebaseerd op Android, brengt Amazon in directe concurrentie met vergelijkbare producten van onder meer Apple en Google.

Net als bijvoorbeeld Netflix (House of Cards) en HBO (Game of Thrones) produceert Amazon nu al op eigen initiatief series en films. Bij sommige projecten heeft het de productie helemaal zelf in handen, bij Amazon Studios http://studios.amazon.com/ biedt het een soort platform waarop scriptschrijvers hun ideeën kunnen voorleggen ter financiering en productie. Met eigen, unieke content wil het bedrijf zich qua aanbod onderscheiden van de andere marktpartijen.

Amazon presenteert vanavond om tien uur de financiële resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

Foto: Sarah Reid (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment