Recordjaar voor Angry Birds-maker Rovio

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 03 apr 2013 in nieuws

Rovio, het Finse bedrijf achter het immense gamesucces Angry Birds, heeft vorig jaar een winst van 55,5 miljoen euro geboekt op een omzet van 152,2 miljoen. Dat geld werd binnengehaald met betaalde games, virtuele artikelen en advertenties.

De zojuist gepubliceerde cijfers zijn in elk opzicht positief: de nettowinst (na belastingen) ging 57 procent omhoog ten opzichte van 2011. De omzet steeg met 101 procent.

Vorig jaar lanceerde Rovio vier spellen die de Top 10 hebben gehaald: Angry Birds Space, Amazing Alex, Bad Piggies en Angry Birds Star Wars. Met alle andere spellen samen waren die goed voor 263 miljoen actieve maandelijkste gebruikers. CFO Herkko Soininen spreekt van een ‘recordjaar’.

CEO Mikael Hed zegt dat het bedrijf goed op weg is om een echt entertainmentbedrijf te worden, dat niet alleen geld verdiend met games, maar ook met andere formules, zoals tv series gebaseerd op de gamefiguren van Rovio. Rovio is ook fors gegroeid: van 224 naar 518 werknemers in 2012.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment