Flipboard-gebruiker wordt uitgever

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , , , ,
Posted 27 mrt 2013 in nieuws

Een nieuwe versie van het elektronische tijdschrift Flipboard voor iOS geeft gebruikers de mogelijkheid om het artikelenaanbod meer te personaliseren en te delen met anderen.

Met een simpel plusteken kunnen de circa 50 miljoen gebruikers in de vannacht verschenen nieuwe versie van Flipboard (2.0) artikelen, foto’s, video’s en audiomateriaal toevoegen aan een eigen tijdschrift. Dat kan ook met een zogenoemde boormarklet voor (mobiele) browsers genaamd Flip It.

Gebruikers kunnen ook zoeken naar onderwerpen en zo artikelen toevoegen. Men kan het tijdschrift ook zelf vormgeven, met een eigen achtergrond. Delen kan via sociale netwerken of e-mail.

Flipboard maakte tot voor kort gebruik van Twitter, Facebook en een (eigen) selectie van publicaties die gebruikers wel konden personaliseren, maar wat nog steeds ontbreekt is de mogelijkheid om bronnen op basis van eigen interessegebieden en trefwoorden te selecteren. Een app als Zite stelt op basis van trefwoorden als ‘marketing’ bijvoorbeeld automatisch een eigen selectie samen.

De nieuwe optie voor Flipboard zit voorlopig alleen in de iOS versie (iPad, iPhone), Android volgt later.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment