Sanoma geeft winstwaarschuwing af, afschrijving op SBS

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 22 mrt 2013 in nieuws

Uitgeverij Sanoma heeft de verwachting voor 2013 bijgesteld en neemt een bijzondere waardevermindering van 34,8 miljoen euro op voor Sanoma Nederland. In de belangrijkste landen waar Sanoma actief is staan de advertentiemarkten er volgens het bedrijf slechter voor dan verwacht.

Prijsverhogingen, en het aanbieden van bundels en digitale proposities kunnen de daling van printoplagen niet geheel kunnen compenseren, zo laat de uitgever in een verklaring weten.

Sanoma’s lopende kostenbesparingsprogramma van 60 miljoen euro ontwikkelt zich wel volgens plan. Maar ook deze maatregelen slagen er onvoldoende in de verwachte daling van de netto-omzet te compenseren. Sanoma verwacht dat de geconsolideerde netto-omzet in vergelijking met 2012 met 2 tot 4 procent zal dalen. Verwacht wordt dat het bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige posten, uit komt op 180 tot 205 miljoen euro.

Het eerste kwartaal is voor de groep seizoensmatig het zwakst. Daar komt bij dat Sanoma aanzienlijk investeert in de Nederlandse en Finse televisie-activiteiten en digitale ontwikkelingen. Daardoor zal het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige posten in het eerste kwartaal negatief zijn voor de

Er wordt een bijzondere waardevermindering opgenomen van 34,8 miljoen op Sanoma Media Netherlands, dat bestaat uit Sanoma’s Nederlandse tijdschrift-, televisie- en online activiteiten. Image B.V. (SBS Netherlands) heeft een bijzondere waardevermindering genomen van 392 miljoen euro. De bijzondere waardevermindering heeft volgens Sanoma ‘geen additionele impact op de financiële gegevens van Sanoma Groep’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment