Android op weg naar een miljard activaties

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 12 mrt 2013 in nieuws

Het mobiele Androidplatform van Google kent inmiddels 800 miljoen activaties en bereikt tegen de zomer de miljard. Daarmee is niet gezegd dat het 4,5 jaar oude platform ook even zoveel gebruikers heeft.

Bijna een half jaar geleden gaf Google voor het laatste cijfers over het aantal Androidgebruikers. Alhoewel dat vrij heldere cijfers zijn, zeggen ze niet al te veel. Ondanks die aanhoudende onduidelijkheid was blogger Horace Dediu, ex-spreker op Emerce’ Mobile Convention Amsterdam, benieuwd naar de huidige stand van zaken.

Hij rekent voor dat er sinds het begin van Android nu zo’n 800 miljoen activaties moeten zijn geweest. Volgens diezelfde berekening zou de grens van een miljard activaties worden bereikt. Dat houdt niet in dat er ook zoveel actieve telefoons en tablets zijn. Dat zal wel boven de helft daarvan liggen, aangezien er in het laatste kwartaal van 2012 144 miljoen Androidapparaten werden verkocht.

Dediu: “0,6 procent van de nieuwe gebruikers bevindt zich in de Verenigde Staten, de rest daarbuiten. Voor de iPhone is het precies het tegenover gestelde. Die groeit harder in de V.S. dan daarbuiten.”

Android heeft onder de nieuw verkocht smartphones een marktaandeel van 70 procent.

Van 15 tot en met 17 mei houdt Google in Amerika zijn I/O-event. Daar presenteert het jaarlijks zijn grootste technische vernieuwingen aan ontwikkelaars. Aangenomen wordt dat tijdens die bijeenkomst meer details bekend worden gemaakt over Android 5, waar ook wel naar wordt verwezen met codenaam Key Lime Pie.

Foto: Sam Howzit (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment