Zalando: ‘We doen maandelijks 100 miljoen omzet’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 02 feb 2012 in nieuws

Zalando laat voor het eerst doorschemeren hoe groot de online schoenenwinkel is. In een bericht aan de Aziatische markt zegt eigenaar Rocket Internet dat de winkel een maandomzet realiseert van 100 miljoen euro.

De Duitse onderneming is bezig de Aziatische markt te betreden. Aangezien het daar als onbekende partij de markt betreedt, voelt het de noodzaak om enig cachet te geven aan zijn ambities. Die klinken door in een vacature op een Indonesische website.

“We hebben een Europese website gebouwd waar dagelijks 30.000 paar schoenen worden gekocht. Onze maandomzet bedraagt 100 miljoen euro. We hebben dit model ook geïntroduceerd in Brazilië, Japan, Rusland en Australië. In Australië groeiden we in 45 dagen van nul naar honderdvijftig medewerkers.”

Onder de naam Zalora bereidt het moederbedrijf van Zalando, Rocket Internet, nu de lancering voor van winkels in Indonesië, Maleisië en Singapore.

Rocket Internet is een incubator van de drie Samwerbroers, die met de verkoop van een aantal internetbedrijven hun vermogen opbouwden. Ze exploiteren onder meer titels als Zalando, Groupon (door de verkoop van hun MyCityDeal) en eDarling.

Volgende Duitse media heeft Rocket Internet te kampen met een grootschalige uitstroom van hoog gekwalificeerd personeel.

Foto: Andreas Kollegger (cc)


Add Your Comment