Thuiswinkel.org: Miljoenen schade door storingen ING

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 25 jan 2012 in nieuws

Nederlandse webwinkels hebben afgelopen dagen miljoenen euro’s financiële schade opgelopen omdat ING via iDEAL niet beschikbaar was.

Daardoor konden online shops van een groot deel van het Nederlandse publiek geen betalingen aannemen. Directeur Wijnand Jongen zegt tegen de NOS, dat hij de schade schat op enkele miljoenen euro’s misgelopen omzet.

ING is in de afgelopen dagen online verscheidene malen op drukke momenten niet beschikbaar geweest. Het zegt de technische makke nu boven water te hebben. In een bericht op de site meldt de bank: “Na de storingen van vandaag is Mijn ING geleidelijk weer beschikbaar en werkt iDEAL inmiddels weer volledig. Helaas is de Mobiel Bankieren App vanavond niet beschikbaar.”

Nederlandse webwinkels zetten dagelijks gemiddeld voor 25 miljoen euro om. Bij meer dan de helft van de transacties wordt iDEAL ingezet (cijfers over 2010). Het online betaalsysteem van de banken wordt jaarlijks voor zo’n honderd miljoen betalingen ingezet.

Veel webwinkels bieden iDEAL niet als enige betaaloptie. Accept-giro’s, machtigingen, PayPal en creditcards zijn alternatieven die vaak standaard als alternatief worden aangeboden.

Foto: R/DV/RS (cc)


Add Your Comment