Honderd miljoen downloads voor Mac App Store

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 dec 2011 in nieuws

Er zijn meer dan honderd miljoen programma’s gedownload uit de Mac App Store, de softwarewinkel die Apple speciaal voor de gebruikers van MacBooks en iMacs heeft opgericht. Dat is bemoedigend, na de wat slappe start.

Het leek aanvankelijk niet echt te gaan lukken met de Mac App Store die bijna een jaar geleden werd gelanceerd. En dat was ook weinig verrassend: het gros van de software voor MacOS X is gewoon te downloaden vanaf honderden websites. Bij de App Store voor iPad en iPhone is de software exclusief verkrijgbaar. Maandelijks worden er 18 miljard mobiele apps gedownload.

Sommige software-ontwikkelaars hebben inmiddels gekozen voor exclusieve distributie via de Mac App Store, zoals Pixelmator, een goedkoop alternatief voor Photoshop. Volgens Saulius Dailide van Pixelmator is het via de Mac App Store makkelijker om updates te distribueren. Ook heeft de onderneming minder last van piraterij. De distributie via de Mac App Store was overigens al een succes bij de introductie van de vorige versie van Pixelmator. In twintig dagen hadden de ontwikkelaars 1 miljoen dollar verdiend. Ook Algoriddim heeft voor deze route gekozen. De software is dus niet langer los te koop.

In februari opent Microsoft ook een softwarewinkel voor Windows 8. Microsoft zegt ontwikkelaars een grotere vrijheid te willen geven dan Apple. “Wij komen niet tussen je applicatie en je business model.”


Add Your Comment