Van den Ende & Deitmers investeert in Pictura

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 10 nov 2011 in nieuws

Het fonds Van den Ende & Deitmers heeft een minderheidsbelang van 45 procent genomen in Pictura. Het bedrijf waar het fonds geld insteekt, houdt zich bezig met het digitaliseren van archieven van onder meer het Nationaal Archief en het Instituut voor Beeld en Geluid.

Pictura helpt andere bedrijven bij het ontsluiten van hun collecties. Het geld – een onbekend bedrag – van Van den Ende & Deitmers wordt voor een groot deel gestoken in internationale expansie. Voorlopig kent het portfolio van Pictura voornamelijk Nederlandse klanten. Naast de eerder twee genoemden bijvoorbeeld ook het Van Gogh Museum.

Onno Zaman, Algemeen Directeur van Pictura: “We willen door overnames, deelnames en samenwerkingsverbanden meer kracht krijgen om de klanten nog beter te kunnen bedienen.” Er is volgens hem geen ander soortgelijk bedrijf dat grote slagkracht heeft op Europees niveau.

De Europese Unie investeert in het digitaliseren van boeken, foto’s, schilderijen en muziek en de Europese Commissie wil het Europees erfgoed in hoge kwaliteit voor iedereen gratis toegankelijk maken via het web. Deze content moet online toegankelijk worden gemaakt via Europeana. In Nederland is bijvoorbeeld nog slechts 8 procent van het erfgoed gedigitaliseerd en op Eruopeana te vinden.

Van den Ende & Deitmers ziet dan ook een flinke groeipotentie in Pictura.

Op dit moment schrijft het bedrijf een omzet van 5 miljoen euro en zegt het winstgevend te zijn.


Add Your Comment