Samenwerking Kooaba en NewspaperDirect: ruim 2.000 nieuwsbladen interactief

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , ,
Posted 14 okt 2011 in nieuws

Kooaba AG,een Zwitserse start-up gespecialiseerd in beeldherkenning, en NewspaperDirect, uitgever van multichannel kranten en tijdschriften, zijn op 11 oktober een samenwerking aangegaan. Hierdoor zullen nog dit jaar meer dan 2000 gedrukte kranten in 95 landen hun printcontent verrijken met aanvullende digitale content.

afbeelding: /uploads/pictures/cache/dsartimage_5167_200_99999_scl.png?tm=1318600305

Met behulp van Kooaba ’s mobiele app Paperboy kunnen lezers foto’s nemen van volledige pagina’s of artikelen in hun gedrukte krant en ze meteen delen als pdf-bestanden via Twitter, Facebook, e-mail of sms. De pagina’s en artikelen kunnen ook worden opgeslagen voor toekomstig gebruik op my.kooaba. com of Evernote. De mobiele app is beschikbaar voor iPhone en Android-apparaten, Paperboy geeft ook toegang tot extra informatie, zoals video’s of verwante online content.

Voordelen voor uitgevers 
De samenwerking biedt ook voor uitgevers voordelen: "Paperboy kan een waardevol hulpmiddel zijn voor uitgevers om te kunnen concurrerend  met online of sociale media," stelt Herbert Bay, ceo en mede-oprichter van Kooaba. "Zeker als straks de zogenaamde digital natives volwassen zijn en het internet voor steeds meer consumenten hun belangrijkste bron voor nieuws en informatie wordt. Paperboy kan helpen om die kloof tussen print en online te overbruggen door de leeservaring op print uit te breiden en te verbeteren."

Duitsland, Zwiterland en Oostenrijk
In de eerste roll-out fase van de samenwerking met NewspaperDirect maken kranten hun inhoud direct beschikbaar binnen Paperboy in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk – voor meer dan 75 extra titels. Tot deze kranten behoren de Zwitserse Neue Zürcher Zeitung, de Oostenrijkse Der Standard en het Duitse Der Tagesspiegel. Meer dan 780 Amerikaanse, Britse en Canadese kranten zullen volgen in november. Nog later dit jaar stellen kranten in andere Europese landen, maar ook in Azië, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland hun content beschikbaar in Paperboy.
Paperboy is verkrijgbaar als gratis download op www.paperboytool.com.

0 reacties


Add Your Comment