‘Helft Nederlanders wil winkelen op afspraak’

Geen reacties
Tags:
Posted 24 feb 2021 in nieuws

Contactberoepen mogen volgende week weer aan de slag en het wordt mogelijk om niet-essentiële winkels op afspraak te bezoeken. Dat heeft het kabinet vanavond aangekondigd.

Winkels mogen per tijdsslot van minimaal 10 minuten alleen klanten ontvangen die zich minimaal vier uur eerder hebben aangemeld. Winkels mogen een maximum van zes keer per uur klanten helpen.

Nederlandse winkeliers zijn teleurgesteld dat het kabinet alleen winkelen op afspraak mogelijk maakt en dat ze niet weer gewoon de deuren kunnen openen. Dat stelt branchevereniging Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Volgens RND kunnen winkels verantwoord weer open volgens de richtlijnen die vorig jaar ook zijn gebruikt zoals een maximaal aantal klanten per winkel.

Volgens Q&A Insights & Consultancy geeft bijna de helft van de respondenten in een deze week gehouden onderzoek aan om op afspraak te willen winkelen. In het onderzoek is gevraagd naar alleen winkelen voor maximaal 30 minuten, zonder gezinsleden of vrienden. Op deze wijze is sprake van gericht en gecontroleerd functioneel winkelen en is er geen ruimte voor funshoppen.

Hoe ouder de respondent, hoe minder men gebruik zal maken van winkelen op afspraak, blijkt uit het onderzoek. Daarnaast zijn er geografische verschillen. In het zuiden en westen van het land zal er meer gebruik gemaakt worden van deze optie dan in andere delen van Nederland.

Lees het volledige bericht op Emerce »


Comments are closed.