Grote investering voor Russisch e-commercesite Ozon

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 09 sep 2011 in nieuws

De Japanse e-commercegigant Rakuten investeert, met anderen, 100 miljoen dollar in de Russische variant van Amazon.com, Ozon.ru.

De investering behoort tot de grootste die in het afgelopen jaar in het Russische web zijn gedaan. E-commercesite Kupivip, waar Otto een belang in heeft, verwierf dit voorjaar voor 55 miljoen dollar aan nieuw kapitaal. En eerder gingen de portalen Yandex en Mail.ru naar de beurs.

Voor Rakuten draagt de investering bij aan zijn wens om internationaal uit te breiden. De Japanners leidden de financieringsronde. Een andere participant was Index Ventures. Dat is een grote investeerder die onder meer bekend is van participaties in Criteo, Flipboard, Just-Eat en Skype.

Ozon.ru doorliep de financieringsronde om met het nieuwe geld sneller te kunnen groeien. Het wil zijn distributiekracht verbeteren en het assortiment vergroten, aldus de directie tegenover persbureau Reuters.

Rusland heeft zo’n zestig miljoen internetgebruikers. Daarmee is het na Duitsland al de grootste nabije Europese online markt. Sinds dit jaar worden de advertentiebestedingen van IAB Rusland meegenomen in de Europese cijfers. Aangenomen wordt dat de Russische markt snel om omvang en waarde zal toenemen tot mogelijk de grootste.

Foto: Mispahn (cc)


Add Your Comment