‘Facebook verdubbelt omzet naar 1,6 miljard dollar’

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 08 sep 2011 in nieuws

Facebook heeft de omzet in de eerste helft van 2011 zien verdubbelen naar 1,6 miljard dollar. De netto winst zou in diezelfde periode uitkomen op bijna 500 miljoen dollar.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron.

Het is onduidelijk welk deel van de 1,6 miljard aan omzet in de eerste helft van 2011 uit advertentieverkoop komt. Naast advertenties, verdient het netwerk ook geld door 30 procent in te houden van alle microtransacties die op de site plaatsvinden, bijvoorbeeld doordat de leden virtuele goederen kopen in de vele sociale games die op het netwerk gespeeld kunnen worden.

Uit documenten die Goldman Sachs aan klanten openbaarde in een vergadering over aandelen, bleek nog dat Facebook in de eerste negen maanden van 2010 een netto inkomen kende 355 miljoen dollar. De omzet zou in diezelfde periode zijn vastgesteld op 1,2 miljard dollar.

Facebook werd onlangs nog op 80 miljard dollar gewaardeerd. Verwacht wordt dat het sociale netwerk ergens volgend jaar de plannen voor een beursgang bekend maakt.

Met 750 miljoen geregistreerde gebruikers heeft Facebook inmiddels genoeg volume om met de profielinformatie en het bijhouden van online gedrag gericht reclame uit te serveren. Adverteerders zijn in de afgelopen maanden tientallen procenten hogere tarieven gaan betalen voor reclame op Facebook. Het ziet er niet naar uit dat de opwaartse trend binnenkort afzwakt.

Het sociale netwerk is druk doende het eigen reclamesysteem te professionaliseren. Zo werd in augustus nog een API gepubliceerd waarmee marketing- en mediabedrijven technieken kunnen ontwikkelen om Facebook-campagnes direct in hun eigen systemen te integreren.

Facebook was volgens comScore in juni goed voor bijna een derde van alle display advertentie-impressies in de Verenigde Staten.


Add Your Comment