Techniek Nederland: Maak afhaalloket bij elektronicawinkels mogelijk

Geen reacties
Tags:
Posted 14 jan 2021 in nieuws

Techniek Nederland vraagt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een afhaalloket mogelijk te maken bij elektronicawinkels. Klanten kunnen daar op afspraak langskomen om bestelde producten op te halen.

Volgens voorzitter Doekle Terpstra is deze versoepeling van de winkelsluiting nodig om blijvende economische schade te voorkomen.

Elektronicawinkels mogen op dit moment wel producten thuisbezorgen die online besteld zijn. Producten afhalen bij een filiaal (‘click & collect’) is echter niet toegestaan. Volgens Techniek Nederland is daardoor sprake van een ongelijk speelveld.

Terpstra: ‘Elektronicaretailers verkeren in zwaar weer. Met een verantwoorde versoepeling voorkomen we dat bedrijven omvallen of een groter beroep moeten doen op steunmaatregelen van de overheid.’

De winkelsluiting jaagt steeds meer consumenten voor hun elektronica-aankopen naar grote, buitenlandse platforms. Hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat die klanten na de pandemie niet meer terugkomen. Amazon heeft inmiddels al een aandeel van 7 procent in de Nederlandse elektronicaverkopen.

Lees het volledige bericht op Emerce »


Comments are closed.