Walmart groter dan Amazon in online videoverhuur

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 22 aug 2011 in nieuws

Supermarkt Walmart is in Amerika groter dan Sony en Amazon met het online verhuren van speelfilms. De online variant van de graaibak met dvd’s bij de kassa bewijst zijn succes.

Een onderzoek van IHS Screen Digest laat zien welke bedrijven de videotheken van deze tijd zijn. En in die toplijst staat vrijwel geen enkel mediabedrijf.

Apple is in Amerika veruit de grootste online filmverhuurder met een marktaandeel van 65,8 procent. De nummer twee is een onverwachte: Microsofts Zune Marketplace. Consumenten kunnen daar via de pc, Windows Phone en hun Xbox films huren (ook in Nederland). In de V.S. doet 16,2 procent dat in 2010. Dat staat voor een daling van 2,3 procentpunt in een jaar.

Nummer drie op de lijst is Walmart, de grootste supermarktketen ter wereld. Walmart zag zijn marktaandeel in 2010 groeien van 1 naar 5,3 procent. De overname van online videotheek Vudu werpt zichtbaar zijn vruchten af. Vudu is een zelfstandig onderdeel. Walmart.com heeft ook een eigen videotheek, die draait op basis van Vudutechnologie. De graaibakken met dvd’s bij de kassa kunnen voorgoed naar de recycle-afdeling.

Walmart realiseerde met de online filmverhuur in 2010 een omzet van zo’n 3,5 miljard dollar. Een onbekend deel van dat geld gaat direct naar de filmmaatschappijen. Het andere deel naar de bankrekening van de grootgrutter.

Vorige week publiceerde Walmart nog de financiële cijfers over het tweede kwartaal. Daaruit is op te maken dat minder dan 1 procent van de concernomzet afkomstig is uit filmverhuur. Walmart boekte namelijk een kwartaalomzet van 109 miljard dollar.

Foto: Kenneth Lu (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment