Student hogeschool gaat MKB helpen innoveren

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 20 nov 2020 in nieuws

Hogescholen en het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaan samenwerken om het innovatief vermogen van het MKB te vergroten. Dat gebeurt via het maandag gelanceerde innovatietraineeship. Studenten van hogescholen krijgen hierbij na een stage als onderzoeker ook een dienstverband als onderzoeker in een bedrijf.

De komende maanden zoeken hogescholen in hun regio ondernemers die een innovatietrainee kunnen plaatsen. Na goedkeuring van hun onderzoeksplannen kunnen de eerste trainees in januari 2021 beginnen. In de komende maanden kunnen zo’n tweehonderd trainees starten. Met de regeling is 3,9 miljoen euro gemoeid.

Het innovatietraineeship is onderdeel van het Kennis- en Innovatie Convenant dat op 11 november 2019 naar de Tweede Kamer werd gestuurd door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Het is een initiatief van de topsectoren Chemie, Agri & Food en Logistiek dat wordt uitgevoerd door Regieorgaan SIA (onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO).

Inmiddels ontwikkelen 13 hogescholen plannen om in januari te starten met het innovatietraineeship. Meer informatie is te vinden op www.regieorgaan-sia.nl/innovatietraineeship.

Foto OSeveno (cc)

Lees het volledige bericht op Emerce »


Comments are closed.