BBC iPlayer verschijnt voor iPad in Nederland

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 28 jul 2011 in nieuws

De digitale videotheek van de BBC is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en tien andere EU-landen. Top Gear, Doctor Who, Sherlock en programma’s van decennia terug komen tegen betaling beschikbaar.

De commerciële tak van de Engelse publieke omroep, BBC Worldwide, rolt vandaag zijn eigen variant van Uitzending Gemist via de iPad uit naar het buitenland. De software is vooralsnog enkel geschikt voor Apples iPad.

Er is een aantal programma’s gratis te bekijken, maar het merendeel van de nu 1.500 uur aan gearchiveerd videomateriaal kost geld. Een maandabonnement kost zeven euro. Wie vijftig euro aan de Engelsen overmaakt, mag een heel jaar onbeperkt kijken. Er zit weinig reclame in de app.

De iPlayer is zowel via UMTS als via WiFi te gebruiken.

De app is vanaf vandaag ook beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Het is niet bekend voor wanneer andere EU-landen en Amerika en Canada op de agenda staan.

Sinds enkele weken verhuurt BBC Worldwide ook tv-series via Facebook. Doctor Who kreeg de primeur.

Acht procent van de 1,3 miljard jaaromzet is ondertussen afkomstig uit verkoop via digitale kanalen. Dat zijn vooral het web en de mobiele telefoon. In Amerika stegen de digitale verkopen van Worldwide in een jaar met 113 procent. In het net verschenen jaarverslag zegt de commerciële BBC dat het komend jaar meer digitale spelletjes wil publiceren.

De apps van BBC Worldwide werden 12 miljoen gedownload. De gezamenlijke websites verwerkten 68 miljoen bezoekers per maand.

Foto: Nathan Wong (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment