Forse reorganisatie MediaMarkt en Saturn

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 06 aug 2020 in nieuws

MediaMarkt en zusterketen Saturn gaan flink afslanken. Daarbij verdwijnen op termijn 3500 van de meer dan 47.000 banen. Verlieslatende filialen worden mogelijk gesloten.

Moederbedrijf Ceconomy onderzoekt het schrappen van maximaal 3500 voltijdse functies bij de twee winkelketens, zo maakte het concern woensdag in Düsseldorf bekend.

Ook buiten Duitsland moeten banen verdwijnen. Of daarmee ook Nederland wordt bedoeld is niet bekend. In Nederland werken ongeveer 4500 mensen bij MediaMarkt.

Net als veel andere bedrijven moesten de fysieke winkels sluiten als gevolg van de virusuitbraak. Daarvan profiteerde vooral Amazon.

Voor het derde kwartaal dat liep tot eind juni houdt het concern rekening met een negatief bedrijfsresultaat van 43 miljoen euro.

Wat ook meespeelt is dat Ceconomy streeft naar een uniforme meer centrale organisatiestructuur, waardoor banen overbodig worden.

Het management hoopt met de maatregelen iets meer dan 100 miljoen euro per jaar te besparen. Op 12 augustus zal een besluit worden genomen over de uitvoering en de reikwijdte van de maatregelen. Een dag later worden de definitieve kwartaalcijfers vrijgegeven.

Foto MediaMarkt

Lees het volledige bericht op Emerce »


Comments are closed.