Ruime verdubbeling aantal klanten IPTV bij KPN

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 26 jul 2011 in nieuws

Het aantal klanten voor interactieve televisie is bij KPN ruim verdubbeld tot 416.000. Bij Digitenne krimpt het klantenbestand. KPN claimt een marktaandeel op de digitale tv-markt van zestien procent.

Dat blijkt uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal die daarnet werden gepresenteerd.

Het aantal tv-klanten steeg afgelopen jaar met 18 procent tot 1,3 miljoen. Het merendeel van die groei komt op het konto van IPTV. Dat moet een verdere impuls krijgen wanneer meer klanten dan de huidige 61.000 een aansluiting nemen op glasvezelinternet. Want dan kunnen er ook meerdere HD-zenders over de lijn naar binnen als alternatief voor de lijn van de kabelbedrijven.

Het aantal triple play-klanten steeg met 36 procent tot 565.000. Dat zijn huishoudens met zowel telefonie als internet als televisie in één KPN-pakket. Het merendeel daarvan, 416.000, kijkt via DSL naar tv. De overige 150.000 huishoudens met drie KPN-producten hebben Digitenne.

KPN bedient in totaal 2,6 miljoen huishoudens met breedband. Daar vallen ook Telfort en Xs4all onder. Zestien procent van de breedbandklanten heeft IPTV. Dat aantal kan op korte termijn met enkele tienduizenden groeien omdat Xs4all zijn IPTV-product net heeft gelanceerd. Telfort doet dat later dit jaar.

De gemiddelde omzet per tv-klant per maand bedraagt elf euro, 22 procent meer dan vorig jaar.

KPN verwacht dat veertig procent van de Nederlandse huishoudens tegen het einde van dit jaar downloadsnelheden kan halen van meer dan 40 Mbps. Dat staat nog niet in verhouding met de snelheden die de kabelbedrijven bieden, het dubbele tot het drievoudige.

Op concernniveau boekte KPN een kwartaalomzet van 3,3 miljard euro, een daling van 1,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het bedrijfsresultaat daalde 5,6 procent tot 1,3 miljard euro. De nettowinst ging met 11 procent omlaag naar 414 miljoen euro.

Foto: Indi Samarajiva (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment