Ruim helft KPN-abonnees heeft mobiel internet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 26 jul 2011 in nieuws

Meer dan vijftig procent van de 3,2 miljoen abonnees van KPN heeft een abonnement op mobiel internet.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal die KPN zojuist bekend maakte. Hoeveel omzet het genereert met mobiel internet wordt niet bekend gemaakt. Topman Eelco Blok zegt wel dat het gebruik van data stijgt en dat dat direct ten koste gaat van de omzet met telefonie en sms.

Uit onderstaande dia voor financieel analisten blijkt dat:

  • 69 procent van de Hi-abonnees mobiel internet heeft
  • 48 procent van de KPN-abonnees mobiel internet heeft
  • 60 procent van de Hi-klanten een smartphone heeft
  • 42 procent van de Hi-klanten een smartphone heeft

Bij Hi wordt 5 procent minder sms-omzet geboekt dan een jaar geleden.

De omzet op de consumentenmarkt bij KPN in Nederland daalde vergeleken met vorig jaar met 3,7 procent tot 953 miljoen euro.

De mobiele aanbieder won in Nederland netto duizend klanten, wat het totaal op 5,5 miljoen brengt. Het marktaandeel bedraagt daarmee 46 procent. De gemiddelde omzet per mobiele klant per maand bedroeg eind juni 25 euro. Daarvan is 39 procent afkomstig uit non voice0-diensten. Dat vallen sms en mobiel internet onder. Vermoedelijk is de verdeling tussen die twee fifty-fifty.

Op concernniveau boekte KPN een kwartaalomzet van 3,3 miljard euro, een daling van 1,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het bedrijfsresultaat daalde 5,6 procent tot 1,3 miljard euro. De nettowinst ging met 11 procent omlaag naar 414 miljoen euro.

Foto: Stanković Vladimir (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment