Google+ rolt uit naar miljoenen

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 11 jul 2011 in nieuws

Google+ verliest zijn exclusiviteit nu het uitnodigingen regent en sommige gebruikers zelfs ongevraagd kunnen inloggen op de dienst die moment het midden houdt tussen Twitter en Facebook.

Een kleine twee weken na de lancering hebben naar verluidt een kleine vijf miljoen enthousiastelingen zich voor de dienst hebben aangemeld. Mogelijk publiceert Google vandaag nog de officiële cijfers bij dat gerucht, zo klinkt het in de digitale wandelgangen.

In de afgelopen weken gaf Google +-gebruikers enkele malen voor korte duur de mogelijkheid om vrienden en bekenden uit te nodigen. De deur werd platgelopen.

Gisterenavond en vanochtend constateerde Emerce dat er helemaal geen drempels meer waren voor toetreding tot Plus. Een uitnodiging is niet nodig. Het hebben van een Gmail-adres volstaat. Enkele lezers constateerden hetzelfde, maar later bleek deze optie niet voor iedereen beschikbaar. Een zekere groep heeft nog steeds een uitnodiging nodig voor entree.

De woordvoerder van Google Nederland zegt dat Google Plus nog niet in zijn geheel is opengesteld. Hij heeft geen zicht op het moment dat de inschrijfdrempels helemaal verdwijnt.

Google+ is een dienst om gedachten, links, foto’s en video’s te delen. De activiteiten ‘delen’ staat voorop, waar bij Facebook de sociale connecties voorop lijken te staan. Google bouwde standaard een proces waarbij gebruikers hun bekenden indelen in groepen als Vrienden, Familie en Collega’s. De ene groep ziet niet van de ander wat gedeeld wordt.

In juni 2010, een jaar geleden, vertelde Google voor het eerst over deze benadering met ‘sociale cirkels’. Lezers van Emerce reageerden toen erg verdeeld: sterk voor of fel tegen.

Plus wordt op termijn met alle lagen van Googles digitale diensten verweven.

Foto: Augapfel (cc)

Update 10:36 uur:

Vanochtend meldden we dat Plus voor iedereen is opengesteld. De eerste reacties onder dit verhaal gaan daar over. Bovenstaande is een gecorrigeerde tekst met daarin de nuance dat Plus voor sommigen wel en voor sommigen niet direct toegankelijk is.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment